Nagyvilág

2013.03.26. 09:33

Betiltotta egy iskola a háromszögű müzliszeletet a biztonság végett

London, 2013. március 25., hétfő (MTI) - Betiltotta egy brit iskola a háromszög alakú müzliszeletet, hogy ne okozhasson sérülést a hegye. A rendelkezés előzménye, hogy egy diákot arcon dobtak egy ilyennel, és megsérült a szeme.

London, 2013. március 25., hétfő (MTI) - Betiltotta egy brit iskola a háromszög alakú müzliszeletet, hogy ne okozhasson sérülést a hegye. A rendelkezés előzménye, hogy egy diákot arcon dobtak egy ilyennel, és megsérült a szeme.Az eset Essexben, a Canvey-szigeten történt még a múlt héten. A BBC hétfői jelentése szerint az iskola vezetése a helyben készülő müzliszelet formájának "felülvizsgálata" után arra utasította a konyhásokat, hogy többé ne vágják háromszög alakúra a zabpehelyből sütött szeleteket.

A döntést számos kritika érte, nem csak az érintettek részéről. A munkavédelmi és egészségügyi szabályozásért felelős brit szervezet szóvivője szerint gyakran találkoznak értelmetlen intézkedésekkel, de ez viszi a pálmát. "Az igazi problémát nem a müzliszeletek formája jelenti, hanem az, hogy a gyerekek dobálóznak az étellel. Ez pedig fegyelmezési kérdés" - mutatott rá a Health and Safety Executive munkatársa.

Ray Hurst munkavédelmi tanácsadó szerint ráadásul logikátlan, hogy csak a háromszög alakú müzliszeleteket tiltották be, a négyzet vagy téglalap alakúakat nem. "Bármivel dobálóznak is, az jó eséllyel sérülést okozhat, főleg ha valakit az arcán vagy a szemén talál el" - hangsúlyozta a szakember.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!