Nagyvilág

2013.03.15. 20:01

Alkotmánymódosítás - A kormány politikája ellen tüntettek a bécsi magyar nagykövetség előtt

Bécs, 2013. március 15., péntek (MTI) - A magyar kormány politikáját bíráló tüntetést tartottak pénteken Magyarország bécsi nagykövetsége előtt. Az MTI tudósítójának becslése szerint mintegy ötvenen vettek részt a demonstráción.

Bécs, 2013. március 15., péntek (MTI) - A magyar kormány politikáját bíráló tüntetést tartottak pénteken Magyarország bécsi nagykövetsége előtt. Az MTI tudósítójának becslése szerint mintegy ötvenen vettek részt a demonstráción.A kezdeményező, Rásky Béla bécsi történész beszédet olvasott fel - a március 15-i ünnepnap miatt zárva tartó - nagykövetség előtt. Ebben az 1848-as forradalom vívmányaira emlékeztetett, hangsúlyozva: az akkori 12 pont nem vált "múzeumi tárggyá", ismét szükséges emlékeztetni rá.

"Tiltakozunk az Orbán-kormány antidemokratikus és antieuropéer lépései ellen, a magyarországi sajtó- és véleményszabadság korlátozása ellen, a hajléktalanság diszkriminációja, a szabad mozgás európai jogának korlátozása ellen, a bíróságok függetlenségébe való erőteljes beavatkozás, és a politikai nyelv szisztematikus megmérgezése ellen" - jelentette ki Rásky Béla.

A mintegy félórás tüntetés résztvevői - osztrákok és magyarok vegyesen - sípszóval és transzparensekkel fejezték ki véleményüket. A táblákon többek között a 12 pontra emlékeztető feliratokat, Az alkotmány nem játék! és Egy új magyar köztársaságért felírásokat lehetett látni.

- MTI, Pálfy M. Katalin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!