Nagyvilág

2013.02.08. 19:45

Vádemelést javasol az NNI romániai és magyarországi rakománylopások ügyében

Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet Romániában és Magyarországon történt rakománylopások ügyében indított.

Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) - A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vádemelési javaslattal zárta le azt a nyomozást, amelyet Romániában és Magyarországon történt rakománylopások ügyében indított.Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken a rendőrség honlapján azt közölte: a magyar büntetőeljárással párhuzamosan a román hatóságok is nyomozást folytattak. Az együttműködésük révén megállapították, hogy ismeretlenek egy magyarországi székhelyű fantomizált céget felhasználva 2011. július 1. és 2012. július 3. között "cargo theft" (közúti fuvarozás során történt rakománylopás) típusú bűncselekményeket követtek el Romániában és Magyarországon.

Az elkövetők a cég nevében különböző rakományok szállítását vállalták, az árut a telephelyeken felpakolták, de nem a célállomásra, hanem egy raktárba, majd román rendszámú járművekkel ismeretlen helyre szállították tovább.

A bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a 30 millió forintot, de ebből mintegy 6,5 millió forint lefoglalás során megtérült.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nemzetközi bűnözés elleni főosztálya jelentős kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt egy magyar és egy román állampolgár ellen folytatott nyomozást. A gyanúsítottak a szállítmányok raktárba érkezésekor a helyszínen felvetődött feladatokat ellátták, az érkező kamionokat fogadták, a szállítmányok le-, illetve felpakolásánál jelen voltak, továbbá a továbbszállítással kapcsolatos feladatokat is elvégezték - tették hozzá.

A nyomozást az NNI vádemelési javaslattal átadta a Szegedi Járási Ügyészségnek - olvasható az ORFK közleményében.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!