Nagyvilág

2013.02.13. 11:26

Tűzharcba keveredett a hatóságokkal a kaliforniai rendőrgyilkos

Washington, 2013. február 13., szerda (MTI) - Tűzharcba keveredett a hatóságokkal és egy seriff-helyettest megölt kedden Dél-Kaliforniában az az exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolásával gyanúsítanak - közölték rendőrségi források.

Washington, 2013. február 13., szerda (MTI) - Tűzharcba keveredett a hatóságokkal és egy seriff-helyettest megölt kedden Dél-Kaliforniában az az exrendőr, akit egy volt kollégája és további két ember meggyilkolásával gyanúsítanak - közölték rendőrségi források.Az exrendőr Christopher Jordan Dorner Big Bear Lake település környékén, egy kunyhóban barikádozta el magát, amelyet a rendőrök körülvettek, majd kommandósok megrohamoztak. A CNN élő közvetítésének tanúsága szerint a ház kigyulladt. Dorner hollétéről egyelőre nem adtak ki tájékoztatást.

Dorner, akit hat napon át hiába keresett a rendőrség, hírek szerint a nap folyamán betört egy házba Big Bear Lake településen, megkötözte az ott lakó párt, s a terepjárójukkal próbált a térségből elmenekülni. A San Bernardino megyei seriffi hivatal szerint a rendőrség az autólopással kapcsolatos bejelentés nyomán vette üldözőbe a nagy erőkkel körözött Dornert.

A magát végül egy kunyhóban elbarikádozó rendőrgyilkos a hatóság embereivel vívott tűzharcban megsebesített két seriff-helyettes, akik közül az egyik a kórházba szállítás után meghalt. A konfrontáció során több száz lövés dördült el.

Los Angeles polgármestere vasárnap egymillió dollárt ajánlott fel annak, aki a feltételezett rendőrgyilkos nyomára vezeti a hatóságokat, a rendőrséghez azóta mintegy ezer bejelentés érkezett.

A rendőrségtől elbocsátott, 33 éves Dorner "nem hagyományos és aszimmetrikus háborút" hirdetett volt kollégái és családtagjaik ellen, mert állítása szerint a testületnél derékba törték a karrierjét. Február eleje óta egy rendőrrel, valamint egy volt kollégájának két hozzátartozójával végzett, további két rendőrt pedig megsebesített.

- MTI, Pogár Demeter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!