Nagyvilág

2013.02.04. 13:33

Izrael letartóztatott huszonöt palesztint Ciszjordániában

Jeruzsálem, 2013. február 4., hétfő (MTI) – Az izraeli hadsereg hétfő hajnalban a palesztin Hamász szervezethez tartozó vezetőket tartóztatott le Ciszjordániában, közölte az izraeli közszolgálati rádió.

Jeruzsálem, 2013. február 4., hétfő (MTI) – Az izraeli hadsereg hétfő hajnalban a palesztin Hamász szervezethez tartozó vezetőket tartóztatott le Ciszjordániában, közölte az izraeli közszolgálati rádió.Az őrizetbe vettek között képviselők is vannak. Egyikük, Ahmed Atun korábban Rámalláhba költözött, mert előzőleg kiutasították Kelet-Jeruzsálemből. Két képviselőt Hebronban, egyet pedig Kalkiljában fogtak el.

A Hamász szerint a hajnali akció során őrizetbe vett 25 palesztin közül húszan tartoznak a szervezethez, hárman tagjai a parlamentnek is. A letartóztatások Rámalláhban és Hebronban, valamint Náblusz és Kalkilja környékén folytak.

A Jediót Ahronót című napilap honlapja szerint a Hamász kilenc ciszjordániai vezetője van az elfogottak és kihallgatásra vittek között, beleértve négy parlamenti képviselőt.

Az izraeli hadsereg rádiónak adott tájékoztatása szerint a közeljövőben további letartóztatásokra lehet számítani az utóbbi idők rendbontásai miatt.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!