Nagyvilág

2013.02.05. 13:29

Erdogan-látogatás - Elkezdődtek a török kormányfő magyarországi megbeszélései

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - Katonai tiszteletadással kezdődött meg kedd délelőtt Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök magyarországi hivatalos látogatása.

Budapest, 2013. február 5., kedd (MTI) - Katonai tiszteletadással kezdődött meg kedd délelőtt Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök magyarországi hivatalos látogatása.A török kormányfőt Orbán Viktor miniszterelnök fogadta az Országház előtt, majd a két miniszterelnök hivatalos megbeszéléseket tartott. Recep Tayyip Erdogan és Orbán Viktor délután a magyar-török üzleti fórumon mond beszédet. A török kormányfőt Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadja.

Erdogan eztán országa külpolitikájáról tart előadást az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. A török kormánydelegáció tagja Zafer Caglayan gazdasági miniszter, Taner Yildiz energiaügyi miniszter, Mehmet Müezzinoglu egészségügyi miniszter, valamint parlamenti képvislők és üzletemberek.

Recep Tayyip Erdogan miniszterelnököt mintegy félszáz török újságíró is elkísérte magyarországi látogatására.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!