Nagyvilág

2013.02.24. 13:34

Egytonnányi fagyasztott húst találtak Kolozsvár közelében

Kolozsvár, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Egytonnányi, nagy tömbökbe fagyasztott húst talált egy halász szombaton a Kolozsvártól 25 kilométerre fekvő Tarnica víztározónál.

Kolozsvár, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Egytonnányi, nagy tömbökbe fagyasztott húst talált egy halász szombaton a Kolozsvártól 25 kilométerre fekvő Tarnica víztározónál.A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a katasztrófavédelem búvárokkal vonult a helyszínre, hogy a tóból is összeszedje a húsdarabokat. A művelet vasárnap délelőtt is folytatódott.

A Kolozs Megyei Állategészségügyi Igazgatóság vezetője elmondta, az első vizsgálatok azt mutatják, hogy a hús nem volt romlott. A hatóságok semmilyen címkét nem találtak a húsos zacskókon, amelyek meg nem erősített feltételezések szerint lóhúst tartalmaztak. A laboratóriumi vizsgálat eredményeit keddre várják.

A hatóságok vízmintákat is vettek a Melegszamos völgyében duzzasztott Tarnica tóból, amelyből Kolozsvár ivóvízellátását biztosítják. A fertőzés veszélyét csökkentheti az a tény, hogy a fagyasztott húsnak nem volt ideje kiolvadni. A hét végén kevéssel fagypont fölötti hőmérsékleteket mértek a térségben.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!