Nagyvilág

2013.02.12. 16:22

Bírálatokra számíthat az új anglikán egyházfő a melegek támogatása miatt

London/Budapest, 2013. február 12., kedd (MTI) - Justin Welby új canterburyi érseknek beiktatásán az anglikán világegyház egyes vezető főpapjainak bírálataival kell szembenéznie, amiért Angliában az egyház lehetővé tette, hogy homoszexuális embereket nevezzenek ki püspöknek.

London/Budapest, 2013. február 12., kedd (MTI) - Justin Welby új canterburyi érseknek beiktatásán az anglikán világegyház egyes vezető főpapjainak bírálataival kell szembenéznie, amiért Angliában az egyház lehetővé tette, hogy homoszexuális embereket nevezzenek ki püspöknek.Az ázsiai katolikus hírekkel foglalkozó honlap, az ucanews írása szerint a nemzetközi közösség több főpapja arra figyelmeztetett: az egyház az afrikai és az ázsiai tradicionalista anglikánok millióinak nemtetszését válthatja ki említett döntésével.

Az anglikán közösség egyházi vezetői jövő hónapban részt vesznek Welby hivatalos beiktatásán a canterburyi székesegyházban. A közösség 38 tagegyházának vezetői közül kilencen úgy látják, hogy az angliai püspökök rossz döntést hoztak azzal, hogy lehetővé tették a homoszexuális püspökök kinevezését egy olyan időszakban, amikor az anglikán egyház egyébként is "a megosztottság kihívásaival küzd".

Afrikai, ázsiai és dél-amerikai egyházi vezetők elítélték az Egyesült Államok episzkopális egyházát is, amiért homoszexuális püspököket neveztek ki, és amiért az egyneműek házasságát hajlandóak megáldani.

2011-es találkozójuk óta Justin Welby beiktatása lesz az anglikán egyházi vezetők legnagyobb összejövetele.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!