Nagyvilág

2013.01.24. 13:13

Sztrájkolnak két német repülőtéren, budapesti járatot is töröltek

Berlin, 2013. január 24., csütörtök (MTI) - Figyelmeztető sztrájkot kezdtek csütörtökön a magánbiztonsági szolgálatok munkatársai a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren, a Lufthansa német légitársaság délig egy Budapestről Düsseldorfba, és egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte a munkabeszüntetés miatt.

Berlin, 2013. január 24., csütörtök (MTI) - Figyelmeztető sztrájkot kezdtek csütörtökön a magánbiztonsági szolgálatok munkatársai a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren, a Lufthansa német légitársaság délig egy Budapestről Düsseldorfba, és egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte a munkabeszüntetés miatt.A düsseldorfi repülőtéren a csütörtökre tervezett 530 járat közül 56-ot már reggel töröltek. A 40 biztonsági ellenőrző kapu közül csak nyolc működik, az utasoknak így legkevesebb másfél órás várakozási időre kell készülniük. A köln-bonni repülőtéren délig 20 járatot töröltek a 160-ból.

Az előre nem bejelentett, egész napos sztrájk oka, hogy megrekedtek a bértárgyalások a munkaadók és a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó mintegy 15 ezer munkavállalót képviselő Verdi szakszervezeti szövetség között. A Verdi szerint a munkavállalók mintegy 80 százaléka 8,23 eurós bruttó órabérért dolgozik, amit legkevesebb 2,50 euróval kellene emelni, hogy meg lehessen élni a fizetésből. A sztrájk várhatóan pénteken is folytatódik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!