Nagyvilág

2013.01.09. 08:01

Nemzeti bevándorlási hetet tart az amerikai katolikus püspöki konferencia

Washington/Budapest, 2013. január 8., kedd (MTI) – Nemzeti bevándorlási hetet tart az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB), hogy átfogó bevándorlási reformot sürgessen az országban tartózkodó 11 millió illegális bevándorló helyzetének rendezése érdekében – jelentette az Agenzia Fides vatikáni hírügynökség.

Washington/Budapest, 2013. január 8., kedd (MTI) – Nemzeti bevándorlási hetet tart az Egyesült Államok Katolikus Püspöki Konferenciája (USCCB), hogy átfogó bevándorlási reformot sürgessen az országban tartózkodó 11 millió illegális bevándorló helyzetének rendezése érdekében – jelentette az Agenzia Fides vatikáni hírügynökség.A január 12-ig tartó "nemzeti bevándorlási hét lehetőséget teremt az egyház számára, hogy emlékezzen és reflektáljon a bevándorlással kapcsolatos kötelezettségeire" – közölte José Gómez Los Angeles-i érsek, az USCCB bevándorlási bizottságának elnöke.

A püspöki konferencia bevándorlási és menekültügyi bizottsága képeslapkampányt kíván indítani, amelyben felszólítja a kongresszust, hogy fogadjon el átfogó bevándorlási reformot.

A reformok keretében a bizottság öt kérdés megoldását sürgeti: teremtsék meg az okmányokkal nem rendelkező menekültek számára az állampolgárság megszerzésének lehetőségét, őrizzék meg a családnak, mint a nemzeti bevándorlási rendszer alapkövének az egységét, tegyék lehetővé az alacsonyan képzett munkások számára, hogy az Egyesült Államokban munkát vállalhassanak. Sürgetik továbbá jogszerű eljárások biztosítását a bevándorlási politikákkal kapcsolatban, valamint a bevándorlás okainak, az üldöztetésnek és a gazdasági egyenlőtlenségeknek a megoldását.

A bevándorlási hetet több mint negyedszázada indították az egyesült államokbeli püspökök.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!