Nagyvilág

2013.01.09. 18:42

Magyarországra utazott az újévkor Budapesten eltűnt brit diák családja

London, 2013. január 9., szerda (MTI) - Magyarországra utazott és bekapcsolódott a keresésbe annak a brit diáknak a családja, aki újévre virradó éjjel tűnt el Budapesten.

London, 2013. január 9., szerda (MTI) - Magyarországra utazott és bekapcsolódott a keresésbe annak a brit diáknak a családja, aki újévre virradó éjjel tűnt el Budapesten.Daniel Gliksten 2013. január 1-jén a hajnali órákban egy V. kerületi szórakozóhelyről ismeretlen helyre távozott, és azóta nem adott életjelet magáról.

A BBC szerdai beszámolója szerint az eltűnt fiatalember 23 éves, brit-svéd kettős állampolgár, és Budapesten folytat orvosi tanulmányokat. A családtagok Budapesten felvették a kapcsolatot a magyar hatóságokkal, valamint a brit és a svéd nagykövetséggel.

Az eltűnt diák családja az egyik legismertebb angliai mezőgazdasági nagybirtok, a Suffolk megyében működő Denham Estate tulajdonosa.

Az ügybe bekapcsolódott Matthew Hancock, a család lakóhelyének parlamenti képviselője is, aki - hivatalának szerdai bejelentése szerint - közvetítői szerepet vállalt a brit külügyminisztérium és a magyar hatóságok között.

A Suffolk megyei rendőrség szóvivője szerdán felhívásban kérte azok jelentkezését, akik bármit tudnak a 190 centiméter magas, barna hajú, szemüveges Daniel Gliksten hollétéről. A szóvivő közölte, hogy minden beérkező értesülést átadnak a vizsgálatot irányító magyar rendőrségnek.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!