Nagyvilág

2013.01.27. 12:34

Lemondanak kettős állampolgárságágukról a parlamenti képviselők Izraelben

Jeruzsálem, 2013. január 27., vasárnap (MTI) – A következő kneszet hét új parlamenti képviselőjének kell a február 5-ei felesketése előtt lemondania külföldi állampolgárságáról a Jerusalem Post angol nyelvű izraeli napilap internetes portáljának jelentése szerint.

Jeruzsálem, 2013. január 27., vasárnap (MTI) – A következő kneszet hét új parlamenti képviselőjének kell a február 5-ei felesketése előtt lemondania külföldi állampolgárságáról a Jerusalem Post angol nyelvű izraeli napilap internetes portáljának jelentése szerint.Izrael bevándorló társadalom, ezért saját jogukon vagy szüleik révén sokaknak van kettős állampolgársága. Az izraeli törvények szerint a parlamenti képviselőknek le kell mondaniuk esetleges külföldi állampolgárságukról, és erről már értesítették is az érintetteket.

Naftali Bennettnek, a Bájt Hajehudi (Zsidó Otthon) párt vezetőjének szülei Amerikából vándoroltak Izraelbe és maga is rendelkezik amerikai állampolgársággal. Dov Lipman, a Jes Atid egyik képviselője nyolc éve költözött Izraelbe az amerikai Marylandből, neki is le kell mondania amerikai útleveléről.

Két képviselő szülei révén francia állampolgár is.

Móse Feiglin, a Likud szélsőjobboldalát vezető telepes politikus ausztráliai útlevéllel is rendelkezik családja révén, de még sosem járt Ausztráliában, és nem okoz gondot számára, hogy megváljon második állampolgárságáról a Makor Rison című izraeli lap szerint.

Beválasztottak az új parlamentbe még egy izraeli-német és egy izraeli-litván kettős állampolgárt is.

- Shiri Zsuzsa, MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!