Nagyvilág

2013.01.17. 18:16

Gyors lépéseket sürgetnek a fegyvertartás ügyében amerikai egyházi vezetők

Washington, 2013. január 17., csütörtök (MTI) - Gyors és konkrét lépéseket követelt a politikusoktól a fegyveres erőszak visszaszorítása érdekében az Egyesült Államok több tucat vallási vezetője.

Washington, 2013. január 17., csütörtök (MTI) - Gyors és konkrét lépéseket követelt a politikusoktól a fegyveres erőszak visszaszorítása érdekében az Egyesült Államok több tucat vallási vezetője.A legkülönbözőbb amerikai vallási közösségeket képviselő "vallási koalícióban" több mint 45 lelkész és vallási vezető nyilvánított véleményt. A Capitoliumban tartott sajtótájékoztatón és a kongresszushoz címzett levélben azzal fordultak a jogalkotókhoz, hogy újra tiltsák be a támadó fegyvereket, minden fegyvervásárló esetében írják elő a háttérellenőrzést, és nyilvánítsák szövetségi bűncselekménnyé a fegyvercsempészetet.

Ez a vallási koalíció egy nagyobb mozgalom része, amelyet Barack Obama amerikai elnök és néhány demokrata kongresszusi képviselő vezet. A mozgalom célja, hogy az utóbbi néhány év mészárlásai nyomán szigorítsanak a fegyvertartási jogszabályokon.

A Vallások Egyesülete a Fegyveres Erőszak Ellen elnevezésű, két évvel ezelőtt alakult szervezet képviselői hangsúlyozták: a múlt hónapban a newtowni iskolában történt mészárlás arra késztette őket, hogy megkettőzzék erőfeszítéseiket. Ez az eset szerintük lehetőséget teremtett arra, hogy visszavágjanak a fegyverlobbinak.

Herbert Nelson, a presbiteriánus egyház washingtoni lelkésze megjegyezte, hogy több amerikait öltek meg fegyverrel belföldön, mint külföldi háborúkban.

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!