Nagyvilág

2013.01.24. 13:21

Gangnam Style-tánccal tüntetett elmaradt bére miatt félszáz munkás a kínai Vuhanban

Sanghaj, 2013. január 24., csütörtök (MTI) - A figyelemfelhívás sajátos módját választotta az a félszáz munkás a közép-kínai Vuhanban, aki gyárfoglalás, utcára vonulás vagy mikroblogolás helyett Gangam Style-tánccal tüntetett elmaradt béréért.

Sanghaj, 2013. január 24., csütörtök (MTI) - A figyelemfelhívás sajátos módját választotta az a félszáz munkás a közép-kínai Vuhanban, aki gyárfoglalás, utcára vonulás vagy mikroblogolás helyett Gangam Style-tánccal tüntetett elmaradt béréért.A kínai interneten keringő képek tanúsága szerint az építőipari munkások - egy napszemüveget viselő társuk vezetésével - az általuk még tavaly nyáron felépített koncertterem elé vonultak, és ott ropták táncukat a dél-koreai Psy dalára. A dolgozók hónapok óta követelik fél éve ki nem fizetett bérüket, amelynek teljes összege a 230 ezer jüant - 8 millió forintnyi összeget - is meghaladja.

Az építkezés alvállalkozója a sajtónak elmondta, hogy az építtető vállalat hónapok óta nem reagál telefonjaira, a munkások pedig egyre elkeseredettebbek a hagyományosan a legnagyobb családi ünnepnek számító holdújév közeledtével, a pénzt ugyanis családjuknak vinnék haza. Van, akinek 20 ezer jüannal tartozik a cég, ami nemcsak a migráns munkások fizetésének, hanem az átlagbérnek is a többszöröse.

Az építési vállalat a lap szerint azzal magyarázza a késést, hogy szintén a pénzére vár, ugyanis maga a koncertterem tulajdonosa sem fizetett még. A tulajdonos ugyanakkor a kivitelezési munkákkal szembeni kritikákkal indokolja az átutalás megtagadását, de kifogásolja azt is, hogy az építési törmelék és szemét egy részét az épületben hagyták.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!