Nagyvilág

2013.01.28. 16:40

Fidesz: Mesterházy újra külföldön próbálja lejáratni Magyarországot

Budapest, 2013. január 28., hétfő (MTI) - A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke ismét külföldön próbálja meg lejáratni Magyarországot, és valótlan állításokkal vezeti félre a külföldi közvéleményt.

Budapest, 2013. január 28., hétfő (MTI) - A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila, az MSZP elnöke ismét külföldön próbálja meg lejáratni Magyarországot, és valótlan állításokkal vezeti félre a külföldi közvéleményt.Selmeczi Gabriella így kommentálta a szocialista pártelnöknek a The Wall Street Journal (WSJ) című amerikai üzleti napilap európai kiadásának hétfői számában megjelent nyilatkozatát, amelyben Mesterházy Attila egyebek mellett azt mondta, a jogállam helyreállítása a legfontosabb Magyarországon.

A Fidesz szóvivője az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta: míg a szocialisták külföldön úgy tüntetik fel magukat, mint akik a jogállamiság, az összefogás és a magyar gazdaság barátai, aközben "az eddigi kormányzásuk tragikus következményeiről mélyen hallgatnak".

Selmeczi Gabriella szerint Mesterházy Attila interjújából is egyre világosabb, mit akar a baloldal valójában: újra a bankokat helyeznék a saját állampolgáraik elé, a külföldi tulajdonú vállalatokat pedig a magyar vállalkozások elé.

"A külföldi közvélemény előtt is mélyen hallgatnak arról, hogy a baloldal veszélyes gazdaságpolitikája miatt magyar emberek generációi adósodtak el, az államadósság elhatalmasodott, Magyarország példa nélküli szigorú túlzottdeficit-eljárás alá került" - kommentálta a lapinterjút a szóvivő.

Hozzátette, a baloldal külföldön munkahelyekről és tisztességes fizetésről beszél, miközben "programjukban feketén-fehéren ott áll az ellenkezője: ők nem védenék meg a hazai vállalkozásokat, emelnék a társasági adót, csökkentenék a minimálbért, elvennék a családi adókedvezményt".

Selmeczi Gabriella közleményét azzal zárta, hogy a szocialisták külföldön összefogásról beszélnek, miközben Magyarországon "gyűlöletkampánnyal hergelik az embereket".

- MTI -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!