Nagyvilág

2013.01.24. 13:49

Colosseum-elsötétítés - Volner: a Jobbik a kiszolgáltatott magyar emberek érdekeit védi

Budapest, 2013. január 24., csütörtök (MTI) - "Akár a párizsi Eiffel-torony, a washingtoni Fehér Ház vagy a jeruzsálemi siratófal fényeit is lekapcsolhatják, a Jobbik akkor is a kiszolgáltatott magyar emberek érdekeit fogja védeni politikájában" - kommentálta csütörtöki közleményében Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese azt a bejelentést, miszerint január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik "antiszemita tettei és kijelentései" elleni tiltakozásul.

Budapest, 2013. január 24., csütörtök (MTI) - "Akár a párizsi Eiffel-torony, a washingtoni Fehér Ház vagy a jeruzsálemi siratófal fényeit is lekapcsolhatják, a Jobbik akkor is a kiszolgáltatott magyar emberek érdekeit fogja védeni politikájában" - kommentálta csütörtöki közleményében Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese azt a bejelentést, miszerint január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik "antiszemita tettei és kijelentései" elleni tiltakozásul.Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezését a Capitolium-dombon levő városháza szerdán sajtóközleményben jelentette be. Támogatását jelezte az önkormányzati testület Keresztény Identitás nevű frakciója is.

Gianni Alemanno, Róma főpolgármestere úgy fogalmazott: "a Colosseum elsötétítésével Róma városa és a Római Zsidó Közösség jelképesen el akarja ítélni a xenofób tetteket és ideológiákat nem csak a magyar szélsőjobboldali pártokban, hanem egész Európában".

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!