Nagyvilág

2013.01.13. 13:34

A Kia után a Hyundai formatervezését is Peter Schreyer veszi át

Budapest, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - A Kia után a Hyundai főtervezője is a német Peter Schreyer, az Audi TT alkotója lesz - idézi az Automotive News Europe szakmai hírportál a Reuters hírügynökség szöuli keltezésű hírét.

Budapest, 2013. január 13., vasárnap (MTI) - A Kia után a Hyundai főtervezője is a német Peter Schreyer, az Audi TT alkotója lesz - idézi az Automotive News Europe szakmai hírportál a Reuters hírügynökség szöuli keltezésű hírét.Peter Schreyer 2006-ban lépett be a Kia autógyártóhoz mint főtervező. A Hyundai-Kia három héttel ezelőtt, 2012 végén első külföldiként elnöki posztra emelte a sikeres tervező szakembert.

Új feladatkörében Peter Schreyer irányítja majd mind a Kia, mind a Hyundai formatervezési munkáit. A Hyundai 1998-ban vásárolta fel a Kia autógyárat, ezzel a világ ötödik legnagyobb autógyártója lett. Tavaly a két márkából együttesen az előirányzott hétmillió helyett 7,12 millió autót értékesítettek világszerte, 8 százalékkal többet, mint 2011-ben. A Kia-Hyundai konszern 2013-as értékesítési előirányzata 7,41 millió autó.

A csatlakozása előtt "semleges" megjelenésű Kia modelleket Peter Schreyer látta el a jól felismerhető "tigrisorr" hűtőráccsal. A Kia lényegesen gyorsabb ütemben tudta növelni eladásait, mint anyavállalata, a Hyundai. A Kia főtervezőjének előléptetése egybeesik a Hyundai-Kia konszern törekvésével, hogy új, magasabb haszonkulcsot hozó modellekkel jelenjen meg a felső kategóriás és prémium járműosztályban. A Hyundai szóvivőjének vasárnapi bejelentése szerint a két autómárka "jól megkülönböztethető egyedi arculatot kap majd".

- MTI - 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!