Nagyvilág

2012.12.06. 08:26

Hajókatasztrófa a holland partoknál

Amszterdam/Budapest, 2012. december 5., szerda (MTI) - Összeütközött szerda este egy teherhajó egy konténerhajóval az Északi-tengeren, Zeeland magasságában, a holland partoktól 80 kilométerre.

Amszterdam/Budapest, 2012. december 5., szerda (MTI) - Összeütközött szerda este egy teherhajó egy konténerhajóval az Északi-tengeren, Zeeland magasságában, a holland partoktól 80 kilométerre.A Baltic Ice nevű teherhajó elsüllyedt, a 24 tagú legénységből eddig 13-at sikerült kimenteni - jelentette a holland média.

A ciprusi konténerhajóval ütközött teherhajó bahamai zászló alatt közlekedett és gépjárműveket szállított a belga Zeebruggeből a finnországi Kotka kikötőbe. A mentőosztag helikopterekből és két mentőhajóból áll, de a környéken közlekedő hajók is felajánlották segítségüket, továbbá a holland haditengerészet egységei is a helyszínre siettek. A szerencsétlenség oka még nem ismert.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!