Nagyvilág

2012.11.07. 10:31

USA 2012 - Obama: céltudatosabban térek vissza a Fehér Házba

Chicago, 2012. november 7., szerda (MTI/AFP/Reuters/AP) – Céltudatosabban és ihletettebben térek vissza a Fehér Házba – jelentette ki szerdán Chicagóban több ezer támogatója előtt mondott beszédében Barack Obama.

Chicago, 2012. november 7., szerda (MTI/AFP/Reuters/AP) – Céltudatosabban és ihletettebben térek vissza a Fehér Házba – jelentette ki szerdán Chicagóban több ezer támogatója előtt mondott beszédében Barack Obama.Az elnököt, feleségét, Michelle Obamát és két lányukat, Sashát és Maliát mennydörgő tapssal üdvözölték a jelenlévők. Huszonöt perces gyújtó hangú beszédében az újraválasztott amerikai elnök hangsúlyozta: az amerikai nép "összekapja magát", és győzedelmeskedik a nehéz gazdasági időkben. "A java még hátravan" – tette hozzá."Minden nehézség ellenére a legtöbben közülünk osztoznak az Amerika jövőjével kapcsolatos reményekben" – jelentette ki. "Erre kell haladnunk. Előre!" – mondta egyik híres kampányszlogenjét ismételve.

Barack Obama hangsúlyozta: kompromisszumokra van szükség ahhoz, hogy előrevigyék az országot. Kijelentette: találkozni kíván Mitt Romney republikánus párti elnökjelölttel, hogy megvitassák, hogyan tudnak együttműködni. Úgy fogalmazott, lehet, hogy ádázul csatáztak, de csupán azért, mert mindketten mélységesen szeretik az országot.

A hivatalban lévő elnök a jelenlegi állás szerint legalább 303 elektori szavazatot nyert el, így biztosan legyőzte republikánus ellenfelét. Floridában továbbra is függőben van az eredmény.

Barack Obama közölte: együtt akar működni mind a Demokrata, mind a Republikánus párt vezetőivel a deficit csökkentésében, az adótörvények és a bevándorlási reformok kidolgozásában. Kijelentette: dolgozni fog azon is, hogy megszabadítsa Amerikát a kőolajfüggőségtől.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!