Nagyvilág

2012.10.22. 14:58

Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban palackozzák a legjobb fehéret

Róma, 2012. október 22., hétfő (MTI) - Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban pedig a legjobb fehéret palackozzák a Gambero Rosso borkalauz frissen megjelent idei kiadása szerint.

Róma, 2012. október 22., hétfő (MTI) - Toszkánai a legjobb olasz vörösbor, Friuliban pedig a legjobb fehéret palackozzák a Gambero Rosso borkalauz frissen megjelent idei kiadása szerint.Háromszázkilencvenkilenc bor kapta meg a legmagasabb minőségnek járó hárompoharas elismerést az olasz borászat enciklopédiájától. A Gambero Rosso által felkért több mint hatvan szakértő több mint 45 ezer bort kóstolt végig. Ezekből közel húszezer került be a borkalauz 26. kiadásába. A több mint ezeroldalas kiadvány megerősítette az olasz borágazat folyamatos erősödését és azt is, hogy a jó bor nem mindig feltétlenül az, amelyik a legtöbbe kerül - írta az olasz sajtó. A legjobbaknak ítélt borok közül ötvenkilenc kevesebb mint 15 euróba kerül. Kilencvenhárom bor elnyerte a környezeti fenntarthatóságot díjazó Három Zöld Pohár osztályzatot. A tekintélyes borkalauz a legjobb vörös bornak járó címet ez alkalommal a toszkánai Tenuta San Guido pince Bolgheri Sassicaia 2009 borának ítélte oda. A legjobb fehér bor a Sauvignon Zuc di Volpe 2011 lett a Friuliban levő Volpe Pasini pincészetből. Az Év Buboréka díjat a Trento Aquila Reale Riserva 2005 pezsgő kapta meg a dél-tiroli Cesarini Sforza pincéből. A bortermelő tartományok versenyét Piemonte nyerte 75 hárompoharas borral, második Toszkána lett 68 palackkal, harmadik Veneto harminchattal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!