Nagyvilág

2012.10.22. 10:34

Öngyilkos lett a wisconsini ámokfutó

Washington, 2012. október 22., hétfő (MTI) - Holtan találták meg azt a férfit, akit a vasárnapi wisconsini ámokfutás elkövetésével gyanúsítanak - jelentette be a rendőrség Milwaukeeben.

Washington, 2012. október 22., hétfő (MTI) - Holtan találták meg azt a férfit, akit a vasárnapi wisconsini ámokfutás elkövetésével gyanúsítanak - jelentette be a rendőrség Milwaukeeben.

A 45 éves Radcliffe Franklin Haughton öngyilkos lett abban a szépségszalonban, amelyben lövöldözött. A munkanélküli férfi feltehetően az amiatti felindultságában kezdett ámokfutásba, hogy a felesége a közelmúltban otthagyta. Az asszony a megtámadott Azana szépségszalonban fodrásznő volt.

A Milwaukee megyei kerületi bíróság október 8-án négyéves távoltartási rendeletet bocsátott ki Haughton ellen, mert családon belüli erőszakért feljelentés érkezett ellene. A férfi két héttel ezelőtt felhasogatta felesége autójának gumijait. Haughtonéknak két lányuk van.

A támadásnak rendőrségi közlés szerint három halottja és négy sebesültje volt, utóbbiak állapota nem életveszélyes. A kilétükről nem hoztak nyilvánosságra hivatalos információt. A hatóságok cáfolták azt a korábban kiadott tájékoztatást, miszerint a helyszínen házi készítésű bombát találtak volna.

Az Obama házaspár vasárnap a részvétéről biztosította az áldozatokat és hozzátartozóikat.

Idén ez már a második olyan lövöldözés volt Wisconsinban, amely több emberéletet követelt. Augusztus 5-én egy 40 éves fehér fajgyűlölő, Michael Page hat ember megölt, hármat pedig megsebesített egy Milwaukeetől délre található szikh templomnál.

2005. március 12-én a vasárnapi ámokfutás helyszínétől mintegy másfél kilométerre található Sheraton szállodában egy fegyveres, a 44 éves Terry Ratzman hét imádkozóval végzett egy vallási szertartáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!