Nagyvilág

2012.08.28. 08:10

Robbantással fenyegetnek a szardíniai bányafoglalók

Róma, 2012. augusztus 27., hétfő (MTI) - Mintegy négyszáz méteres mélységben tiltakoznak a szardíniai bányászok munkahelyük elvesztése ellen, robbanószerrel torlaszolva el a bánya folyosóit.

Róma, 2012. augusztus 27., hétfő (MTI) - Mintegy négyszáz méteres mélységben tiltakoznak a szardíniai bányászok munkahelyük elvesztése ellen, robbanószerrel torlaszolva el a bánya folyosóit.A több mint négyszáz dolgozót foglalkoztató bányát vasárnap este mintegy nyolcvan bányász foglalta el az Unione Sarda szardíniai napilap információi szerint. A mélyben gépekkel és több mint 350 kilogramm robbanószerrel torlaszolták el a bánya járatait. A bányafoglalást többnapos tüntetés előzte meg. A Cagliari közelében lévő bánya dolgozói attól tartanak, hogy a kormány leállítja a szénkitermelést. A munkahelyek megmentése érdekében terveket dolgoztak ki, választ azonban nem kaptak a római minisztériumtól. A bánya dolgozói már 1984-ben, 1993-ban és 1995-ben is bányafoglalással tiltakoztak. 1995-ben száz napig nem jöttek fel a föld mélyéből. A Szardínia tartomány által üzemeltetett Carbosulcis Szardínia és Olaszország utolsó még működő szénbányája.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!