Nagyvilág

2012.07.22. 13:33

Hatástalanították a denveri ámokfutó bombáit

A tűzszerészeknek sikerült hatástalanítaniuk a James Holmes lakásában fölhalmozott robbanószerkezeteket - írja a hir24.hu.

A tűzszerészeknek sikerült hatástalanítaniuk a James Holmes lakásában fölhalmozott robbanószerkezeteket - írja a hir24.hu.A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szakembereinek egy egész napi munkájába telt, mire egy robot segítségével hatástalanítani tudták a gyújtózsinórok, robbanószerkezetek és gyúlékony vegyi anyagokat rejtő tárolók bonyolult rendszerét. Néhány kisebb ellenőrzött robbantást is végrehajtottak, miután előzőleg a környéket kiürítették, és lezárták. Vasárnap minden lakó visszatérhet.

Az ámokfutó, James Holmes úgy időzítette a hifijét, hogy az hangos zenét kezdjen játszani az éjszaka közepén. Arra számított, hogy a zajra összecsődül a szomszédság, és kihívják a rendőrséget, amely behatol a lakásba. Ekkor léptek volna működésbe a robbanószerkezetek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!