Nagyvilág

2012.07.20. 12:49

12 embert ölt meg egy ámokfutó a Batman film alatt!

A legújabb Batman film éjféli vetítésén egy ámokfutó 12 embert ölt meg, mikor elkezdett lövöldözni, és tűzpárbajba keveredett a szemtanúkkal. További 38 ember megsérült.

A legújabb Batman film éjféli vetítésén egy ámokfutó 12 embert ölt meg, mikor elkezdett lövöldözni, és tűzpárbajba keveredett a szemtanúkkal. További 38 ember megsérült.

Átvizsgálják a mozikat

15:00: A rendőrség az összes, közelben lévő mozit is átkutatja. A legújabb Batman filmet pénteken kezdték el forgalmazni Amerikában. Nagyon sokan jelmezben érkeztek a denveri moziba, s amikor megjelent a támadó a teremben, sokan úgy vélték, ez is csak a reklámfogás része... 

A rendőrség több száz szemtanút hallgat ki az esemény kapcsán. Az amerikai elnök közleményében azt írta, hogy megdöbbentette és mélységesen elszomorította a szörnyű és tragikus coloradói lövöldözés.

Gyermek is van az áldozatok között

13:11: További információk kerültek napvilágra. Mint ahogy arról a  CNN hírtelevízió élő műsorban beszámolt: egy 6 éves gyermek is van az áldozatok között. A teremben volt egy 3 hónapos csecsemő is, aki szintén megsérült. A legidősebb áldozat 31 éves. A nézők eleinte azt hitték, a lövöldözés is a vetítés része volt. A támadó lakását is megvizsgálták, ott nem találtak bombát. Eddig 12 áldozatról tudni, de az orvosok szerint lehetséges, hogy ez a szám a súlyos sérülések következtében 20-ra fog nőni. A város minden kórházában a lövöldözés sérültjeit ápolják.

Egy gyanúsítottat elfogtak

12:30: BBC - Egy gyanúsítottat elfogtak, de lehet, hogy a lövöldöző még szabadon van. Legalább 12 ember meghalt péntek hajnalban egy amerikai moziban, amikor a legújabb Batman-film éjféli vetítésén valaki lövöldözni kezdett a teremben- hangzott el a 9News televízióban. A BBC egy helyi rádióra hivatkozva azt írja, hogy mintegy 50 ember sérült meg a moziban.

Denverben történt

12:20: A lövöldözés a Colorado államban található Aurora város mozijában, Denver elővárosában történt. A városi rendőrkapitány, Dan Oates a helyszínen újságíróknak azt mondta, hogy 10 ember még a moziteremben, 4 pedig a kórházba szállítás után halt bele a sérüléseibe.

Helyi  televízióknak nyilatkozó szemtanúk szerint a támadó egyfajta gázmaszkot viselt, és egy könnygázgránátot is felrobbantott, miután tüzet nyitott. A körülbelül 180 centi magas, fekete ruhás férfi egy másik szemtanú szerint rohamsisakot, búvárszemüveget és golyóálló mellényt is viselt. A 9News televízió azt írja, hogy a támadó a 9-es moziterem vészkijáratát rúgta be, majd füstbombákat dobott a nézőtérre, és gyilkolni kezdett.

Éles tűzpárbaj rendőrökkel

A támadó által leadott lövések egy része a falat átütve egy szomszédos moziterembe is behatolt - jelentette a 850KOA rádió munkatársa a brit Sky Newsnak. A Denver Post egy szemtanúra hivatkozva azt írja, hogy az emberek tömegesen menekültek a teremből, miközben a rendőrök azt kiabálták nekik, hogy feküdjenek hasra.

A BBC szerint nem egyértelmű a rendőrség még üldözi-e a tettest, tucatnyi mentőautó érkezett a helyszínre.

Élő közvetítés a helyszínről!

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!