Nagyvilág

2012.06.17. 13:28

Részvétét fejezte ki Orbán Viktor a szaúdi trónörökös halála miatt

Budapest, 2012. június 17., vasárnap (MTI) – Részvétét nyilvánította Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Najef bin Abdel-Aziz szaúdi trónörökös halála miatt – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.

Budapest, 2012. június 17., vasárnap (MTI) – Részvétét nyilvánította Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Najef bin Abdel-Aziz szaúdi trónörökös halála miatt – tájékoztatta a kormányfő sajtófőnöke az MTI-t.Havasi Bertalan elmondta: Orbán Viktor a szaúdi királynak írt levelében hangsúlyozta, hogy az elhunyt szaúdi koronaherceg, Szaúd-Arábia belügyminisztere, első miniszterelnök-helyettese hosszú évekig szolgálta országát méltósággal és odaadással, munkásságára pedig, amellyel hozzájárult Szaúd-Arábia virágzásához és biztonságához, sokáig emlékezni fognak.A miniszterelnök szerint a trónörökösnek fontos szerepe volt abban, hogy erősödtek Szaúd-Arábia külföldi kapcsolatai, így például a baráti kötelék Magyarországgal. Felidézte egyúttal személyes találkozásukat 2011 őszén, amikor egy magyar kormányzati-üzleti delegáció tett látogatást Rijádban – közölte a sajtófőnök.

Orbán Viktor levelét azzal zárta, hogy Najef bin Abdel-Aziz halála hatalmas veszteség Magyarországnak és az egész világnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!