Nagyvilág

2012.06.19. 13:47

Ez lesz az "iPad gyilkos"? - A Microsoft új táblagépe

A Microsoft két táblagépet mutatott be kedden Surface néven, melyek egyszerre lehetnek konkurenciái az iPadnek és a laptopoknak is, egy ARM- és egy Intel-processzorosat.

A Microsoft két táblagépet mutatott be kedden Surface néven, melyek egyszerre lehetnek konkurenciái az iPadnek és a laptopoknak is, egy ARM- és egy Intel-processzorosat. Mindkettőn a következő generációs Windows fut majd, a cég így próbál betörni a tabletpiacra az Apple és a Google mellé. Az egyik egy vékony és könnyű, otthoni felhasználóknak szánt változat, a másik kicsivel nehezebb, melyez vállaltok számára fejlesztettek. Az előbbi készülék mindössze 9,3 milliméter, társa 13,5 milliméter vastag, tömegük pedig mindössze 680 és 860 gramm. A táblagépek fedlapja szupervékony billentyűzetet és érintőpadot is rejt. A vállalat egyelőre nem közölte, hogy táblagépei mennyibe fognak kerülni, csupán azt, hogy a hasonló táblagépekhez hasonló áron lehet majd megvenni a Microsoft saját üzleteiben és online áruházában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!