Nagyvilág

2012.05.31. 10:55

Magyar lett az év nője Szlovákiában

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti: Pozsony, 2012. május 31., csütörtök (MTI) - Szlovákiai magyar üzletasszony nyerte az Év nője díjat Szlovákiában a Slovenka roka nevet viselő presztízsverseny szerda esti ünnepélyes gáláján - adta hírül a szabadujsag.com szlovákiai magyar internetes portál csütörtökön.

Starovic Tibor, az MTI tudósítója jelenti: Pozsony, 2012. május 31., csütörtök (MTI) - Szlovákiai magyar üzletasszony nyerte az Év nője díjat Szlovákiában a Slovenka roka nevet viselő presztízsverseny szerda esti ünnepélyes gáláján - adta hírül a szabadujsag.com szlovákiai magyar internetes portál csütörtökön.Vicsápi Bugyi Natália, pozsonyvezekényi üzletasszony két díjat is hazavihetett, az üzlet és menedzsment kategórián kívül ugyanis az abszolút versenyben is neki sikerült megszereznie a legtöbb szavazatot - írja a szabadujsag.com.

A versenyt - melynek során a munkájuk terén legsikeresebbnek ítélt nőket díjazzák - az egyik legismertebb szlovákiai női magazin a közszolgálati Szlovák Rádiós és Televízióval (RTVS) valamint a Szlovák Nemzeti Színházzal (SND) együtt szervezi. A verseny díjait négyévente egyszer osztják ki nyolc kategóriában.

"Meglepett a győzelem és természetesen nagyon örültem neki, hogy sikerült nyernem az üzlet kategóriában, ám a mikor a végén kiderült, hogy az abszolút versenyben is én kaptam a legtöbb szavazatot akkor a boldogságtól már szóhoz sem jutottam" - mondta el az MTI-nek Vicsápi Bugyi Natália.

A felvidéki magyar üzletasszony a most szerzett díjat annál is jobban értékeli, mivel azt magyarként sikerült megszereznie. Mint mondta, korábban amikor megtudta, hogy jelölték a díjra, felmerült benne, hogy vajon lehet e magyar nemzetiségű győztese egy ilyen versenynek Szlovákiában, ám a mostani győzelem bebizonyította, hogy ez is lehetséges.

"Szerintem a verseny során félretették a nemzetiségi kérdést, és nem foglalkoztak vele. Az átadást követően a műsorvezető még meg is mutatta nekem, hogy volt nála magyar nyelvű szöveg is, hogyha esetleg nem értettem volna szlovákul" - emlékezett vissza a díj átadására a vállalkozó.

Vicsápi Bugyi Natália az MTI-nek elmondta: úgy véli, a mostani elismerés a jövőben az üzleti életben is segítségére lesz. Hozzátette: bár nagyon örül a díjnak, egyelőre nem tervezi, hogy más hasonló jellegű megmérettetésen is részt vegyen, annál is inkább, hiszen a mostani győzelemmel már mindkét - Szlovákiában kiosztásra kerülő - hasonló jellegű díjat a tarsolyában tudhatja.

"Az Év üzletasszonya díjat 2010-ben kaptam meg, most pedig, hogy az Év nője díjat is sikerült megnyernem, nem tudok további versenyről amelyen még indulhatnék" - tette hozzá a magyar üzletasszony.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!