Nagyvilág

2012.05.06. 21:01

Francia elnökválasztás - Sarkozy azonnal elismerte a vereségét

Párizs, 2012. május 6., vasárnap (MTI) - Elismerte a francia elnökválasztáson elszenvedett vereségét vasárnap este a konzervatív Nicolas Sarkozy leköszönő államfő és egyben az "új elnökként" üdvözölte kihívóját, a szocialista Francois Hollande-ot.

Párizs, 2012. május 6., vasárnap (MTI) - Elismerte a francia elnökválasztáson elszenvedett vereségét vasárnap este a konzervatív Nicolas Sarkozy leköszönő államfő és egyben az "új elnökként" üdvözölte kihívóját, a szocialista Francois Hollande-ot."Franciaországnak új köztársasági elnöke van. Ez egy demokratikus, köztársasági szellemű döntés. Francois Hollande Franciaország új elnöke és mostantól ekként kell tisztelni" - mondta Sarkozy hívei előtt Párizsban. Hozzátette: "Most beszéltem vele telefonon, és sok sikert kívántam neki a megpróbáltatások közepette".

 "Vállalom ennek a vereségnek a felelősségét" - hangsúlyozta a leköszönő államfő, miközben a tömeg azt skandálta, hogy "nem, nem, nem".  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!