Nagyvilág

2012.05.18. 07:43

"Akasztás miatti fulladás" okozta Mary Kennedy halálát

Washington, 2012. május 17., csütörtök (MTI) - Akasztás miatti fulladás okozta ifjabb Robert F. Kennedy feleségének, Mary Kennedynek a halálát - közölte csütörtökön a halottkém.

Washington, 2012. május 17., csütörtök (MTI) - Akasztás miatti fulladás okozta ifjabb Robert F. Kennedy feleségének, Mary Kennedynek a halálát - közölte csütörtökön a halottkém.

Az asszony holttestére szerdán találtak rá Robert F. Kennedy New Yorktól északra fekvő, bedfordi birtokán, egy "külső épületben".

Mary Kennedy kábítószer- és alkoholfüggőségben szenvedett. A halál körülményeit és a lehetséges okokat a rendőrség még vizsgálja.

Az ifjabb Robert F. Kennedy kiemelkedő ügyvéd környezetvédelmi ügyekben. A néhai Robert F. Kennedy szenátor fia (11 gyereke közül a harmadik), és John F. Kennedy elnök unokaöccse, mindkettőjüket a 60-as években meggyilkolták. Az építész Mary Kennedyvel való házasságából négy gyerek született.

A pár 1994-ben kelt egybe, egy hónappal azután, hogy az ifjabb Robert F. Kennedy elvált az előző felségétől és két legidősebb gyermeke anyjától, Emily Blacktől. Az esküvő idején az ara, Mary Richardson hathónapos terhes volt.

Robert F. Kennedy két évvel ezelőtt benyújtotta a válókeresetet a felesége ellen, de a házasságot az asszony haláláig nem bontották fel. 2010. május 13-án, egy nappal a válási folyamat beindítása után a rendőrség veszekedés miatt kiszállt Kennedy-házhoz. A férj szerint az asszony ittas volt.

Mary Kennedyt két nappal később letartóztatták, mert részegen vezetett. 2010 augusztusában azért vették őrizetbe mert gyógyszerektől kábultan ült autóba. Az ügyben 2011 júliusában azonban felmentették, mert a receptre felírt gyógyszert orvosi utasításra vette be.

Mary Kennedy társalapítója a Food Allergy Initiative nevű szervezetnek, amely az ételallergia elleni küzdelem legnagyobb privát szponzora. Az asszony támogatta az asztma gyógyítására irányuló kutatásokat is és a "zöld építészet" követője volt. A férjével közösen, Kennedy Green House címmel, könyvet jelentetett meg.

A Kennedy-dinasztia az Egyesült Államok legismertebb és az egyik legbefolyásosabb politikusi családja, amelynek története bővelkedik a tragikus fordulatokban. 2010 januárjáig a népes rokonságnak legalább egy tagja szolgált Washingtonban azóta, hogy a későbbi elnököt, John F. Kennedyt 1946-ban képviselővé választották. Ő volt az Egyesült Államok eddigi talán legnépszerűbb és egyben egyetlen római katolikus elnöke.

Az utolsó Kennedy, aki a szövetségi kongresszusban szolgált, Patrick Kennedy Rhode Island-i képviselő (a 2009-ben elhunyt Edward Kennedy massachusettsi szenátor fia) volt. A családnak ugyanakkor újra esélye van bekerülni az országos politikába, mert a 31 éves Joseph Kennedy III, az 1968-ban meggyilkolt demokratapárti elnökjelölt és volt igazságügyi miniszter, Robert F. Kennedy unokája képviselőjelölt Massachusettsben. Az apja, Joseph Patrick Kennedy II 1987 és 1999 között ugyancsak tagja volt a szövetségi alsóháznak.

- MTI, Pogár Demeter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!