Nagyvilág

2012.04.20. 16:14

Radarkép: Ez a Loch Ness-i szörny?

  Egy rejtélyes objektum látható egy szonárképen, amit egy hajóskapitány készített. Rögtön találgatások indultak, hogy vajon ez a felvétel lesz-e a bizonyíték Nessi létezésére.

 

Egy rejtélyes objektum látható egy szonárképen, amit egy hajóskapitány készített. Rögtön találgatások indultak, hogy vajon ez a felvétel lesz-e a bizonyíték Nessi létezésére.

Sokan kutatták már a neves skóciai tó mélyének titkát remélve, hogy rábukkantak a döntő bizonyítékra, miszerint igenis van valami titokzatos a víz mélyén, de eddig nem született olyan felvétel, vagy videó ami minden kétséget kizáróan bizonyítaná a Loch Ness-i szörny létezését. Valószínűleg Marcus Atkinson hajsókapitány fotója sem lesz kivétel. A férfi a halakat kutató szonár felvételén pillantott meg egy több méter hosszú kígyószerű lényt a víz alatt 24 méterrel. A férfi szerint az állat mintegy 2 perci követte hajóját. A radart még mobiltelefonjával is lefotózta, s bár egy ilyen felvételt nem lehet hamisítani ez nem jelenti azt, hogy nem egy hosszú hullámos farönk úszott a vízben. Ennek ellenére a téma szakértői "rávetetették magukat a fotóra" és azt próbálják kideríteni: mi is látható a szonárfelvételen.

Steve Feltham (49) teljes munkaidős Loch Ness-i szörnyvadász, aki kiválóan ismeri a tó élővilágát, azt mondta, hogy olyan nagy halfajta, mint a felvételen látható, nem él a Loch Ness-i tóban, tehát szerinte ezt a lehetőséget el lehet vetni. Akkor már csak az a kérdés, hogy élő, vagy élettelen-e ez a dolog, és ha az előbbi, akkor mi? - számolt be a Daily Mail brit hírportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!