Nagyvilág

2012.04.02. 16:43

Mázli! 1 ezerért vásárolt egy fél milliárd forint értékű Warholt

  London, 2012. április 2., hétfő (MTI) - Mindössze 5 dollárért vásárolt egy Andy Warhol-képet az Egyesült Államokban egy brit üzletember.

 

London, 2012. április 2., hétfő (MTI) - Mindössze 5 dollárért vásárolt egy Andy Warhol-képet az Egyesült Államokban egy brit üzletember.

Andy Fields egy zsibárustól vette Las Vegasban a rajzot, amelyet Warhol még 10-11 éves korában készített. A képet aláírta. A brit férfi megvizsgáltatta szakértőkkel a művet, akik szerint legalább fél milliárd forintnyi összeget ér, de az is lehet, hogy tízszer annyit, így a befektetés akár négymilliószoros hasznot is fialhat.

A kép portré, az 1930-as évek népszerű amerikai énekesét és színészét, Rudy Vallee-t ábrázolja a háttérben sárga, narancssárga és zöld négyzetekkel. Utóbbinak az ad jelentőséget, hogy Andy Warhol az eddig ismertnél jóval korábban belekezdett pop-artja megteremtésébe, az irányzat legalább két évtizeddel hamarabb kezdett csírázni.

A brit férfi egyelőre nem tervezi eladni a képet, kiállításra szeretné bocsátani, hogy élvezhessék az érdeklődők - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Fields megpróbálta fellelni újból az eladót, hogy többet is megtudjon a kép történetéről, ám a zsibárusnak nyoma veszett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!