Nagyvilág

2012.04.16. 11:06

Magyar akrobatikus kosarasok nyűgözték le a Britain s Got Talent zsűrijét

  A legnépszerűbb brit televíziós tehetségkutatóban egy magyar csapat is továbbjutott. A Face Team nevű csapat akrobatikus kosárlabda-bemutatója még a nehezen lenyűgözhető Simon Cowellből is dicséretet váltott ki.

 

A legnépszerűbb brit televíziós tehetségkutatóban egy magyar csapat is továbbjutott. A Face Team nevű csapat akrobatikus kosárlabda-bemutatója még a nehezen lenyűgözhető Simon Cowellből is dicséretet váltott ki.

A zsűri egyöntetű döntésével továbbjutott a legnépszerűbb brit televíziós tehetségkutató műsorsorozat, a Britain s Got Talent következő fordulójába a Face Team nevű magyar akrobatikus kosárlabdacsapat.

Az öttagú férficsapat az ITV kereskedelmi csatornán évente megrendezett, milliók által nézett válogató e hétvégi epizódjában lépett fel, és mutatványa magával ragadta a zsűrit és a közönséget egyaránt. A fellépés előtti felvezetőben a csoport egyik tagja elmondta: azért nem Magyarországon, hanem a Britain s Got Talent színpadán próbálnak szerencsét, mert "ez a világ legnagyobb tehetségkutató show-ja".

A bemutató a dicséreteket közismerten szűkmarkúan mérő Cowell szájából is kicsalt egy "Wow!" felkiáltást, Amanda Holden színésznő, a zsűri egyik tagja pedig egyenesen úgy értékelte a Face Team műsorát, hogy "ez bámulatos volt. Soha nem láttam még ilyesmit, mesés, briliáns!". Alesha Dixon énekesnő, a zsűri másik tagja is lelkesen dicsérte a bemutatót, és kijelentette, hogy a későbbi epizódokban is szeretné viszontlátni a csapatot. David Walliams író-színész, a negyedik zsűritag kijelentette: mindig is szerette, ha olyasmit lát a színpadon, amire ő biztosan nem képes. "Fiúk, mindnyájunkat elbűvöltetek" - tette hozzá.

Cowell azért nem állta meg egy-két bíráló szó nélkül, közölve, hogy szerinte egyes mozzanatok "kissé ügyetlennek tűntek, ezeken dolgoznotok kell, különben a műsorotok kicsit amatőr lesz". Mindazonáltal amikor a továbbjutásról szóló szavazásra került a sor, mind a négy zsűritag egyértelműen igennel voksolt.

A Face Team 2004 januárjában alakult Tatán Takács Áron vezetésével, aki akkor még profi kosaras volt. Felléptek már Indiában, Törökországban, Olaszországban és Dubajban is.

Forrás: comment.blog.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!