Nagyvilág

2012.04.24. 12:22

Az Európai Bizottság elnökével találkozott Orbán

Brüsszel, 2012. április 24., kedd (MTI) - José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnökkel találkozott kedden Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.

Brüsszel, 2012. április 24., kedd (MTI) - José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnökkel találkozott kedden Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben.

A magyar miniszterelnök késő délelőtt, a brüsszeli bizottság korábbi közlése szerint informális megbeszélésre érkezett az uniós végrehajtó testület elnökéhez, a két fél között "nyitva lévő ügyek állásának áttekintésére".

Orbán Viktor előző nap - már Brüsszelben - újságíróknak úgy nyilatkozott: a találkozón áttekintik a folyamatban lévő ügyeket, különválasztják ezek közül a még meg nem oldottakat, és azokon belül is azokat, amelyekről nem várható megegyezés, illetve azokat, amelyekről még van értelme kompromisszumot keresni.

Az Európai Bizottság év elején három kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen. Ezek közül kettő március elején a második szakaszba lépett. Megerősített aggályaira a kormány határidő előtt válaszolt, így most ismét a Barroso-vezette testületen a sor, hogy döntsön az eljárások leállításáról vagy folytatásáról.

Zajlik még Brüsszelben azoknak a legutóbbi magyar válaszoknak az értékelése is, amelyeket a kormány nem a jogsértési eljárások keretében, hanem azokon kívül álló témákban küldött a bizottságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!