Nagyvilág

2012.01.29. 13:23

Művészeti fesztivál Bolognában

Róma (MTI) - Új városi múzeum is nyílt az olaszországi Bolognában a nyolcadszor megrendezett Arte Fiera művészeti fesztivál és vásár alkalmából.

Róma (MTI) - Új városi múzeum is nyílt az olaszországi Bolognában a nyolcadszor megrendezett Arte Fiera művészeti fesztivál és vásár alkalmából.Tizenegy olasz és külföldi kortárs művésznek az utcákon kiállított installációja és az éjszaka is nyitva tartó kiállítótermek és múzeumok ünneplik hétfőig a művészetet Emilia Romagna tartományi székhelyén. A városközpontban rendezett komolyzenei és dzsesszkoncert, valamint helyi ételek, italok ingyenes kóstolója kíséri a művészetnek szentelt programsorozatot.A gazdasági válság ellenére is sikerről beszélt az olasz sajtónak Silvia Evangelisti, az Arte Fiera igazgatója. Hangoztatta, hogy tavalyhoz képest negyvennel kevesebb kiállítóterem tudott csatlakozni, de így is százötven, magánkézben levő galéria vesz részt a kulturális kezdeményezésben.

A város egészét átölelő Arte Fiera művészeti kiállítás és vásár idei patrónusának Luigi Ontani bolognai festőművészt kérték fel. Érdekességnek a Gloria Moure belga művésznek szentelt kiállítás számít, aki Olaszországban először mutatkozott be saját tárlattal. A művészeti fesztiválra időzítették a bolognai Történeti Múzeum megnyitását. A nagyközönség szombattól láthatja a város történetét bemutató állandó kiállítást az erre a célra átépített középkori Pepoli palotában. A múzeum az etruszkoktól egészen a modern korig mutatja be a város történelmét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!