Nagyvilág

2011.08.02. 14:14

Tankkal zúzta szét a tilosban parkoló autót

A litván fővárosban hadat üzentek a tilosban parkoló gazdagoknak. Egyiknek tankkal taposta szét kocsiját a polgármester.

A litván fővárosban hadat üzentek a tilosban parkoló gazdagoknak. Egyiknek tankkal taposta szét kocsiját a polgármester.

A videón egy egészen hihetetlen pillanat látható: Arturas Zuokas, a litván főváros, Vilnius polgármestere egy tankkal zúzza szét a tilosban parkoló romos Mercedes S-osztályt. A polgármesternek ugyanis elege lett abból, hogy a litván gazdagok úgy gondolják, bűntetlenül parkolhatnak a tilosban. Ezek a gazdagok persze nem régi Mercivel teszik mindezt, hanem Ferrarival és Bugattival, de egy ilyet csak nem zúzathatott szét a főpolgármester, akinek egyébként kampányvideójában látható a fent nevezett jelenet.

 Bár a körülmények nem valósak az üzenet valószínűleg mindenkinek átjött: a polgármester nem cicázik, felveszi a harcot a tilosban parkolókkal, a rossz parkolási morál ellen. Arturas Zuokas közölte: "Elegem van az ilyen vezetőkból, akik azt hiszik bűntetlenül foglalhatják el a kerékpárutat, vagy állhatnak tiltott helyen. Egy tankkal megoldható lenne rövid úton a probléma" - nyilatkozta a biciklizést kedvelő főpolgármester kampányfilmje bemutatása után.

A videón futó szöveg lényege egyébként annyi, hogy Arturas Zuokas felteszi a kérdést, mit lehet tenni a tilosban parkoló autósok (többnyire gazdag, luxusautótulajdonosok) ellen, majd a polgármester közli: a tank a legjobb megoldás, majd meg is mutatja, hogyan gondolja...

- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!