Nagyvilág

2011.08.25. 17:28

Kísértet lakja a múzeumot

 Róma (MTI) - Szellem vagy csaló kísért a nápolyi régészeti múzeumban? A kísértethistóriát még nem sikerült megfejteni.

 Róma (MTI) - Szellem vagy csaló kísért a nápolyi régészeti múzeumban? A kísértethistóriát még nem sikerült megfejteni.Az egyik teremben hagyott malterosvödör reggelre kiürült és még a helyét is megváltoztatta, a többi tárgy is megmagyarázhatatlanul ide-oda vándorolt, és furcsa zajok, hangok is hallatszottak. A nápolyi régészeti múzeumot kísértetek lakják - állították az épületet restauráló munkások, akik bejelentették, nem dolgoznak többé a múzeumban, amíg ki nem vizsgálják a titokzatos történéseket.

Meg is jelet a kísértet

A kísértetektől való félelem annyira komolynak bizonyult a közismerten babonás és a földöntúli jelenségeket nagyon is komolyan vevő Nápolyban, hogy az ügy kivizsgálását személyesen a múzeum helyreállítási munkáit vezető Oreste Albarano professzor vállalta magára. Neki pedig meg is jelent a kísértet egy 19. századi ruhát viselő kislány képében.

A fehéren lebegő kísértetről fénykép is készült, amelyet az olasz sajtó közölt. A felvételt azonban egy internetes blog azonnal fotómontázsnak kiáltotta ki. A csalás vádját Oreste Albarano professzor kikérte magának és a munkások is inkább saját szemüknek és megérzéseiknek hisznek. Ezért azt követelik, a múzeum fogadjon fel szellemirtót vagy hívjon papot.

  

Az Il Mattino nápolyi napilap az állítólagos kísértet fényképét közölve azt kérdezte olvasóitól, hiszik-e, hogy valódi kísértetről van szó. A kérdésre minden második ember igennel válaszolt.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!