Nagyvilág

2011.07.05. 18:07

Döbbenet! A világ legkeskenyebb háza

Mindössze 1,5 méter széles az a borzalmasan szűk lakás ami valószínűleg a világ legkeskenyebb háza lehet, pontosabban ettől csak egy keskenyebb ismert, de azt nyaralóként jegyzik. Kalausztrofóbiásoknak nem ajánlott.

Mindössze 1,5 méter széles az a borzalmasan szűk lakás ami valószínűleg a világ legkeskenyebb háza lehet, pontosabban ettől csak egy keskenyebb ismert, de azt nyaralóként jegyzik. Kalausztrofóbiásoknak nem ajánlott.A varsóban, Lengyelországban található zugpecóban a lépcsőket is létra helyettesíti, két lakóház közé építették. – Megláttam a rést és gondoltam be kéne tömni valamivel. Művészek fogják majd kivenni a lakást – mondta a tervező, Jakub Szczesny.

Az első lakos Etgar Keret, egy izraeli író lesz, miután a korábbi jelentkező, egy brit történész Norman Davies lemondta a lakhatási jogot. A világ hivatalosan legszűkebb háza, „Az Ék” Skóciában van, 119 centis mindössze a bejárata, de kőkemény 6 méter hosszú. 2000-ben 7,9 millió forintért adták el, nyaralóként.

A miénk szinte egy az egyben ugyanilyen, csak teljes hosszában megtartja vékonyságát – mondja a tervező csapat egyik lengyel tagja. A szűk házak sora itt azonban nem ér véget, Brightonban, Langliában is akad egy zug, ami szintén csak 182 centi széles és hat méter hosszú. Tulajdonosai Iain és Rachel Boyle.

Ők 13 évvel ezelőtt vették az ingatlant közel 2,3 millió forintért, de ráköltöttek még 4,4 milliót ,jelenleg pedig albérlőknek adják ki. A megalomániás Amerika sem maradhat ki a furcsaságokból, New Yorkban, a Bedford streeten egy 280 centi széles és 9,1 méter mély lakást építettek két ház közé. Olyan hírességek laktak benne, mint Cary Grant, a színész John Barrymore és az író Edna St Vincent Millay.

- MON -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!