Nagyvilág

2011.07.19. 14:35

1630 méteren Auszria felett a Mugelen

Ausztria - 6 órás séta minden létező terepviszonyon mesebeli tájakon. 

Ausztria - 6 órás séta minden létező terepviszonyon mesebeli tájakon. Leoben az osztrák Stájerország szövetségi tartomány 2. legnagyobb városa és Észak-Stájerország gazdasági központja a Mura völgyében fekszik. A város fölé magasodik a Mugel csúcs, ami a szálloda ablakából nézve nincs is olyan messze. Leoben kb. 800 méter magasan fekszik, Miskolctól 600 km-re.

A Mugel 1630 méter és 10 km a belvárostól. Indulás. "Vájsz-Blau-Vájsz" mondja egy helybeli, vagyis a fehér-kék-fehér jelzésen induljunk és jó utat kíván. Már az első 100 méteren leveri az embert a víz. A Bükkben is vannak meredek oldalak de ez próbára teszi az embert. Névre szóló madáretetők, légyölő galócák, a Spitz Christi szikla 1105 méteren, békésen legelésző tehenek 1200 méteren és kezd elfogyni a levegő . A "wunder-baum" tényleg létezik, a fenyőerdő ontja magából az illatot. A tv adó még mindig nem közeledik és még hátra van a legrosszabb. 

Az utolsó szerpentin ami 200 métert emelkedik. Az ember nem is gondolná hogy egy mackó sajt és egy paradicsom milyen sokat segít. Az erdő kezd szétnyílni és az alagút végén megvillan a fény. 1600 méteren füves rét, velünk egy magasságban elhúzó vadászgép és a csúcson egy kereszt. Gyönyörű a kilátás sokáig látni az Alpok vonulatait.

Fél óra nézelődés és vissza! Bizony még le is kell jutni!

- IM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!