Nagyvilág

2011.06.24. 11:46

Nem vicc: Szőke nők találkozója a putyini Népfront jegyében

<p>Moszkva&nbsp; (MTI) - A szőke nők első összoroszországi találkozója kezdődött meg Szocsiban: a rendezvényen megnyitják a Szőke Nők Múzeumát, lerakják az első Szőke Nők Éttermének alapkövét, és igyekeznek Guinness-rekordot felállítani amőbázásból.</p>

A találkozó a szőke nők felvonulásával kezdődött csütörtökön, s ott, ahol a menet véget ért, egy ismert szállodai komplexumnál hamarosan felállítják a Szőke Nők emlékművét.

    Emellett megrendezik a leghíresebb szőke énekes- és filmsztárok legjobb hasonmásainak versenyét.

    További programpont a zenei verseny, amelyre már a találkozó kezdetén 150 jelentkezés érkezett.

    A rendezvény keretében stiliszták, arculatszakértők tartanak mesterkurzusokat a hölgyeknek, és a város butikjaiban számos prezentáció várja a szőke és nem szőke résztvevőket.

    Az egyik fényes esemény a rekordkísérlet lesz: a résztvevők a megfelelő szakértők felügyelete mellett száz asztalnál amőbáznak, "a szőkék mindenki ellen" jelszóval. 

Május 31. a szőke nők nemzetközi napja

    A múzeumban, ha majd felépül, a leghíresebb orosz szőkeségek tárgyait helyezik majd el.

    Tulajdonképpen május 31. a szőke nők nemzetközi napja, s az ünnep állítólag Moszkvában született: 2006-ban ekkor adták itt át több szőkeségnek a Briliáns tűsarok díjat, amelyet egy ismert kereskedőház alapított. A szőke nők ünnepe azóta terjed, és nem csak Oroszországban: Ukrajnában például idén egy neves énekesnő a kijevi parlamenthez vezette őket azzal, hogy a szőkék kiveszőben lévő fajta, ezért támogatni kell a hazai felhozatalt. A menet jelszava ez volt: Milliomost minden szőke nőnek!. A szervező, Olga Poljakova énekes egyébként állandó résztvevője a Kinek van baja a szőke nőkkel? című tévéműsornak is.

    Poljakova állítása igaz: a tudósok szerint 2202-re Földünkről végérvényesen eltűnnek a természetes szőkék, arányuk a Föld lakosságán belül fél évszázad alatt 49 százalékról 14 százalékra csökkent.

    Oroszországban is ismertek a szőke nős viccek: az interneten több honlap is külön ilyenek közlésére jött létre, de van a szőke nőknek saját honlapjuk is.

    Hogy társadalmilag is aktívak, azt jól mutatja, hogy a szocsi rendezvényre szóló jelentkezési lapon ez a kérdés is szerepel: "Akar-e Ön csatlakozni a Vlagyimir Putyin kormányfő által életre hívott Összoroszországi Népfronthoz?"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!