Nagyvilág

2011.06.01. 20:15

Csak lövésekkel tudtak megállítani egy traktort egy osztrák autópályán

<p>Bécs&nbsp; (MTI) - Csak lövésekkel tudtak megállásra kényszeríteni egy traktort egy osztrák autópályán szerdán a rendőrök - számolt be róla az osztrák rádió tiroli szerkesztősége a honlapján.</p>

A mezőgazdasági munkagép negyven kilométeres sebességgel, az úttest közepén haladt az A12-es autópályán Kufstein irányába, feltartóztatva az autóforgalmat.

    A rendőrök először rögtönzött útzárral próbálták megállásra bírni az ámokfutót, ő azonban a kifeszített rendőrségi szalagot figyelmen kívül hagyva egyszerűen továbbhajtott. A rendőrök ezután többször rálőttek a járműre. Bár a két első abroncsát is eltalálták, csak a hatodik, a traktor hűtőjébe becsapódó lövedékkel tudták végül megállítani.

    A 26 éves sofőr ezután önként kiszállt a vezetőfülkéből, a rendőrök pedig letartóztatták és beszállították egy pszichiátriai intézetbe. Mint kiderült, a traktort lopta, s a jármű gazdája csak az egyenruhásoktól értesült a történtekről. Azt nem tudni, mi volt a fiatal férfi tettének indítéka.

    Az eset miatt elrendelt ideiglenes útzár mintegy tizenöt kilométeres torlódást okozott az Inn-völgyi autópályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!