Nagyvilág

2011.05.26. 16:56

Meghalt a 80 éve nem látott mesés vagyon örököse

<p>Amerika második leggazdagabb emberének lánya Huguette Clark 104 évesen meghalt, de már 80 éve nem készült róla egy fotó sem, mesés palotái üresen álltak...</p>

William Andrews Clark szenátor Amerika második leggazdagabb embere volt az 1900-as években John F. Rockefeller után, aki réz- és vasúti befektetésekkel szedte össze hatalmas vagyonát, s 1925-ben bekövetkező halálakor minden lányaira száll. Egyikük az 1906-ban született Huguette egy joghallgatóval kötött villámházasság után teljesen visszavonult a nyilvánosság elől (1930-ban), majd anyja 63-ban bekövetkezett halála után teljes remeteségben élt tovább.

 

Hová tűnt Huguette Clark mesés vagyona?

 

Az egyelőre nem tisztázott, hogy miként, de apjuk halála után elosztott vagyonból Huguette 3,6 milliárd dollárt örökölt, amiből már csak 500 millió dollár maradt, annak ellenére, hogy Huguette Clark a gazdagok egyáltalán nem megszokott életetét élte. Az asszonyról 80 éve egyetlen fotó sem készült, és az ügyvédjén, Wallace Bollock-on kívül szinte senkivel nem is tartotta rendszeresen a kapcsolatot. Több Kaliforniában és Connecticutban lévő pazar palotáiban 50 éve nem járt, csak a New York-i Fifth Avenue-i luxuslakásában élt  értékes babagyűjteményével együtt. Életének utolsó 20 évét egy manhattani-i kórházban töltötte, idén június 9-én lett volna 105 éves. Egyelőre nem tisztázott a gyermektelen Huguette Clark 500 millió dolláros vagyona kire száll.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!