Nagyvilág

2011.05.18. 16:43

HIV-fertőzött lehet a Strauss-Kahnt vádló nő - New York Post

<p>A Nemzetközi Valutaalap szexuális zaklatással vádolt vezetője már nem csak esetleges bebörtönzése, hanem egészsége miatt is aggódhat. A New York Post című amerikai lap információi szerint ugyanis nagy esély van arra, hogy állítólagos áldozata HIV-fertőzött.</p>

Dominique Strauss-Kahn állítólagos áldozata január óta egy olyan bronxi apartmanházban élt 15 éves lányával, amelybe kizárólag HIV-fertőzött és AIDS-es felnőtteket szállásolnak el - közölte a New York Post. Az épületben lévő lakásokat a Harlem United nevű, AIDS-betegekkel foglalkozó segélyszervezet adja ki - írta a Post. A 32 éves nő előző lakhelyét is a szervezet biztosította, ahova 2008-ban költözött.

A Harlem United munkatársai szerint csak olyan családoknak adnak ki lakásokat, ahol legalább egy felnőtt HIV-fertőzött van. Egy egészséges felnőtt beteg gyerekkel sem jogosult a lakásra. A 32 éves, nyugat-afrikai származású bevándorló ügyvédje, valamint egy közeli barátja is azt mondta, hogy a nő özvegy és egyedül élt lányával. Szomszédjai szintén azt állították a lapnak, hogy mindkét helyen csak a nő és lánya lakott.

A New York Post az orvosi titoktartásra vonatkozó jogszabályok miatt azt nem tudta kideríteni, hogy a nő tényleg fertőzött-e. A lapnak nyilatkozó Harlem United-dolgozók magáról a nőről nem árultak el semmit, csak a szervezet szabályzatáról közöltek információkat. Strauss-Kahn ügyvédje nem kommentálta a lap információt, a Post hétfő esti megkeresésére.

A nő az amerikai rendőrségnek azt állította, hogy Strauss-Kahn kétszer is orális szexre kényszerítette. A HIV-vírust orális szex közben is el lehet kapni.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!