Nagyvilág

2011.05.13. 14:57

Egy 20 éves lány lehetett a szlovák kannibál első áldozata - a Facebookon találtak egymásra

<p>Egy szinnai (Snina) 20 éves lány, Lucia 2008-ban öngyilkosságot kísérelt meg, meztelenül akart leugrani egy épület tetejéről. Akkor megmentették, tavaly viszont nyomtalanul eltűnt, maradványait tegnap egy erdőben találta meg a rendőrség.</p>

Lucia 2008-ban a legmagasabb nagymihályi (Michalovce) épület tetejéről meztelenül akart leugrani, az ugrásról egy pszichológus és a helyszínre kiérkező tűzoltók beszélték le, majd a pszichiátrián kötött ki. Tavaly nyomtalanul eltűnt otthonról, a rendőrség csütörtökön, május 12-én valószínűleg az ő földi maradványait találta meg egy erdőben.

A sme.sk információi szerint Matej Čurko, aki "a kysaki kannibálként" vált hírhedté, a Facebookon ismerkedett meg Luciával, miután a lány közölte, hogy meg akar halni. Čurko tanácsokat adott neki, majd a fiatal lány 2010 szeptember 3-án vélhetően elutazott a kannibálhoz. A sároskőszegi (Kysak) vasútállomáson találkoztak. Innen a település melletti erdőbe mentek, ahol egy elhagyatott helyen a férfi először elkábította Luciát, majd megfojtotta, a biztonság kedvéért egy késsel szíven szúrta, majd a gyilkosság helyszínén elásta a holttestet.

A keddi (május 10.) tűzharc során, amikor a rendőrök megpróbálták elfogni Čurkót gyilkosság előkészítése és kannibalizmus gyanúja miatt, a férfi életveszélyesen megsebesült, majd csütörtökön belehalt sérüléseibe.
A lövöldözés óta eltelt 3 nap folyamán 200 rendőr vizsgálta át kutyákkal a település erdejét, csütörtökre találtak is egy női holttestet. A szakértői vizsgálat fogja eldönteni, hogy valóban a tavaly eltűnt Lucia holttestét találták-e meg.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!