Nagyvilág

2011.04.28. 21:57

Vonatszerencsétlenség Lengyelországban - két halott

<p>Kisiklott egy intercity vonat csütörtökön kora este Lengyelország északi részén, miután összeütközött egy, a síneken tilosban áthajtó teherautóval. A helyi mentőszolgálat beszámolója szerint a balesetben két ember életét vesztette és 25 személy megsebesült.</p>

A Reuters tudósítása szerint a hétvagonos vonat Katowice városából tartott Gdyniába, amikor Lebork város közelében este fél hat körül összeütközött a téglát szállító teherautóval. Az ütközés nyomán az intercity négy kocsija futott le a sínekről. A balesetért a helyi hatóságok szerint a teherautó sofőrje tehető felelőssé, aki a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre.

Daniel Pańczyszyn, a leborki rendőrség szóvivője a Wirtualna Polska című hírportálnak nyilatkozva elmondta: a mentési munkálatok már befejeződtek a baleset helyszínén, a szakértők jelenleg a történtek pontos körülményeit vizsgálják.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!