Nagyvilág

2011.04.19. 12:38

Tűz ütött ki a barcelonai Sagrada Familiában

<p>Tűz ütött ki a barcelonai Sagrada Familia templomban kedd délelőtt - közölték a helyi hatóságok, hozzátéve, hogy az épületből több ezer turistát kellett kimenekíteni. A lángokat feltehetően szándékos gyújtogatás okozta.</p>

Joan Rigol, a Sagrada Familia Alapítvány elnöke a TV3 katalán televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy egy "zavart" férfit őrizetbe vettek a helyszínen, miután feltehetően ő okozta a tüzet az épületben.

A hatóságok szerint 3-4000 turistát menekítettek ki rövid idő alatt a templomból, miután észlelték a lángokat. A spanyol város önkormányzatának szóvivője ugyanakkor kijelentette, hogy a tűz végül kevésbé bizonyult súlyosnak, mint eredetileg gondolták.

A lángokban senki sem sérült meg. Arról ugyanakkor egyelőre nincsenek információk, hogy milyen károk keletkeztek az Antoni Gaudí által tervezett, és máig befejezetlenül álló templomépületben, ahol évente több millió látogató fordul meg.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!