Nagyvilág

2011.04.07. 11:41

Száz palesztin nőt vett őrizetbe az izraeli hadsereg

<p>Több mint száz nőt tartóztattak le az izraeli biztonsági erők csütörtök hajnalban, egy Náblusz közelében fekvő faluban - közölték a helyi hatóságok. A palesztin települést azért vizsgálták át az izraeli csapatok, hogy a nyomára bukkanjanak annak a férfinek, aki a múlt hónap közepén egy család öt tagját ölte meg.</p>

Awarta település tanácsvezetője, Tajisz Avvad szerint nem sokkal éjfél után több száz katona érkezett a faluba, ahol kijárási tilalmat rendeltek el, majd elkezdték összeterelni a nőket. Az éjszaka során átvizsgáltak minden házat, majd az összeterelt nőket őrizetbe vették.

Az izraeli hadsereg az elmúlt négy hétben rendszeresen tartott razziát a faluban, ahol már számos lakót tartóztattak le a március 11-i gyilkosságokkal összefüggésben. Tajisz Avvad szerint azonban a mostani volt az első eset, hogy nőket vettek őrizetbe. A telepes család öt tagját az Awarta falu mellett fekvő Itamar zsidó telepen ölték meg: egy palesztin férfi behatolt a házba, és lemészárolta az ott alvó család öt tagját, közte három gyereket is.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!