Nagyvilág

2011.04.19. 18:57

Szívroham okozhatta Ferrero halálát

<p>Feltehetően szívroham okozta Pietro Ferrero olasz üzletmeber halálát, aki Dél-Afrikában hunyt el kerékpározás közben - közölte kedden a dél-afrikai rendőrség. A Nutellát is gyártó Ferrero olasz édességgyártó 47 éves vezérigazgatója hétfőn halt meg Fokvárosban.</p>

A dél-afrikai rendőrség szóvivőjének elmondása szerint Ferrero egyedül kerékpározott Fokváros egyik tengerparti útján, amikor váratlanul leesett biciklijéről. Frederick van Wyk elmondása szerint egy arra járó ember maradt Ferrero mellett, amíg kiérkeztek a mentők. A férfit a helyszínen halottá nyilvánították.

A rendőrségi szóvivő közlése szerint feltehetően szívroham miatt halt meg a vezérigazgató, de ezt még a halottkémi vizsgálatnak is meg kell erősítenie.

Az üzletember 1997 óta vezette öccsével közösen a Ferrero-csoportot, amelyhez egyebek mellett Ferrero Roche, a Kinder és a Tic Tac márkák tartoznak. A még mindig családi tulajdonban lévő cég éves forgalma 6,6 milliárd euró (1763 milliárd forint) volt a 2009-2010-es pénzügyi évben.

A csoport elnöke a Ferrero testvérek apja, a 85 éves Michele Ferrero, aki a Forbes magazin legfrissebb felmérése szerint Olaszország leggazdagabb embere, a szemüveggyáros Leonardo Del Vecchio és a médiamogulból miniszterelnökké lett Silvio Berlusconi előtt.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!