Nagyvilág

2011.04.15. 18:55

Rossz amerikai Szabadság-szobor egy amerikai bélyegen

<p>A New York-ban található Szabadság-szobor helyett véletlenül a Las Vegas-ban látható másolat arcát rakta egy bélyegére az amerikai posta - jelentette pénteken az AFP francia hírügynökség.</p>

Az amerikai posta csak azután vette észre a tévedést, hogy egy bélyegszakértő a héten erre felhívta a figyelmet. A posta szóvivője azonban közölte: nem vonják ki a forgalomból a bélyegeket.

A 44 centes bélyeget decemberben kezdte el kiadni az amerikai posta. A "Szabadság-szobor mindörökké" névvel ellátott bélyegen az Egyesült Államok jelképének számító alkotást feje látható. Legalábbis ezt gondolták, amikor kiválasztották a kép alapjául szolgáló fényképet.

A héten azonban egy bélyegszakértőnek feltűnt, hogy a kérdéses kép nem a New York-ban lévő eredeti szoborról készült, hanem az egyik Las Vegas-i kaszinó előtt látható másolatról. A New York Times című amerikai lap cikke szerint nagyon kis különbségek vannak a két fej között, amelyek csak a szobrot igazán ismerő embereknek tűnhetnek fel.

Az amerikai posta szóvivője sajnálkozását fejezte ki a kavarodás miatt, és ígéretet tett eljárásuk felülvizsgálatára. Ugyanakkor közölte, hogy nem fogják visszavonni a bélyeget, amelyet "továbbra is imádnak".
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!