Nagyvilág

2011.04.12. 18:47

Kórházba került Hoszni Mubarak

<p>Kórházba került kedden Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök a Vörös-tengernél fekvő Sarm el-Seikben - közölte a biztonsági szolgálat illetékeseire hivatkozva az AFP. Az értesülést a városban található nemzetközi kórház nem erősítette meg, ám azt közölte, hogy az egészségügyi miniszter hamarosan sajtótájékoztatót tart.</p>

A francia hírügynökség értesülései szerint a volt elnök testőrei kíséretében érkezett a kórházba, amelyet rendőrautók és katonai egységek vettek körbe. Az állami televízió beszámolója szerint az intézménybe jelenleg kizárólag sürgős ellátást igénylő betegeket szállíthatnak a mentők.

Hoszni Mubarak és fiainak kihallgatását két nappal korábban, vasárnap rendelte el az egyiptomi főügyész, a távozását követelő tüntetések alatt elkövetett erőszakkal, valamint korrupciós vádakkal kapcsolatban. A becslések szerint nagyjából nyolcszáz ember halt meg, amikor a tömeg összecsapott a rendfenntartó erőkkel a Mubarak február 11-i lemondásához vezető, több hétig tartó demonstrációk alatt.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!