Nagyvilág

2011.04.07. 09:36

JAPÁN ERŐMŰ - Tanítási szünet a dél-koreai iskolákban az esőtől való félelem miatt

<p>Több tucatnyi dél-koreai iskolában rendeltek el tanítási szünetet csütörtökön, attól félve, hogy a megsérült japán atomerőműből radioaktív anyagokat tartalmazó esőfelhő éri el az országot.</p>

A tartományi oktatási hivatal utasítására a főváros mellett fekvő Kjonggi tartomány több mint 130 általános iskolából és óvodából küldték haza már a szerdai tanítás alatt a gyerekeket, csütörtökre pedig tanítási szünetet rendeltek el. A hivatal szóvivője szerint "a tanulók biztonsága érdekében hozott megelőző intézkedésről" volt szó.

A Japánhoz közel fekvő országban hétfő óta egyre növekszik az aggodalom az időjárás miatt. A szöuli meteorológiai szolgálat ugyanis akkor azt közölte, hogy a délkeleti széllel a fukusimai atomerőműből származó radioaktív anyagok érkezhetnek az ország légterébe. A hatóságok ugyanakkor a pánik elkerülésére figyelmeztettek, mondván: az eső olyan kis mértékben tartalmaz veszélyes anyagokat, hogy az nem károsíthatja az emberi szervezetet.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!